Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Anyák napi szívtorta recept

Anyák napi szívtorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 4 tojás
    • 12 dkg porcukor
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 12 dkg liszt

    Krémhez:

    • 1 csomag tejszínes pudingpor
    • 3 dl tej
    • 1+2 ek porcukor
    • 20 dkg eper
    • 5 kivi
    • 4+2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 csomag habfixáló

    Díszítéshez:

    • pirított, szeletelt mandula
    • eper
    • kivi

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral. Apránként belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és összeforgatjuk. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk.

    Előmelegített sütőben, 200 fokon kb 35-40 perc alatt készre sütjük. 15 percig hagyjuk, majd egy késsel óvatosan körbevagdalva leválasztjuk a forma oldaláról. Rácsra fordítjuk, leemeljük róla a forma oldalát és a sütőpapírt. Hagyjuk egészen kihűlni (a legjobb ha előző nap elkészítjük).

    Krém készítése:

    A krémhez a pudingporból, a tejből és 1 ek cukorból a szokásosnál sűrűbb pudingot főzünk, kihűtjük. Az epret és a kivit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. 4 dl tejszínt habbá verünk a maradék porcukorral, 1-1 tasak vaníliás cukorral és habfixálóval. Lazán a pudinghoz keverjük, és elosztjuk 3 részre.

    A piskótát 3 azonos vastagságú lapra vágjuk, az alsó lapot tálcára fektetjük, megkenjük a krém 1/3-ával, és megszórjuk a felaprózott gyümölcsök felével. Ráillesztjük a második lapot, és azt is megkenjük a krém 1/3-ával, megszórjuk a maradék gyümölccsel. Befedjük a harmadik lappal. A torta tetejét és oldalát bekenjük a maradék krémmel, az oldalát beszórjuk a pirított szeletelt mandulával, és legalább 3 órára behűtjük.

    A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá verjük a maradék 1-1 tasak vaníliás cukorral és habfixálóval, majd csillagbetétes habzsákba szedjük, és kis rózsákat nyomunk a torta tetejére.

    A díszítéshez eper-, és kiviszeleteket használunk.

    Tipp:

    Én egy kis szív alakú formát is sütöttem, amit a díszítéshez használtam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek