Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott brokkoli recept

Rakott brokkoli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 90 dkg friss vagy fagyasztott brokkoli
    • 50 dkg darált hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 evőkanál olaj
    • 15 dkg rizs
    • őrölt bors
    • 40 dkg tejföl
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A brokkoli rózsákat enyhén sós vízben félpuhára főzzük.

    A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, majd kevés felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedővel lefedve puhára főzzük.

    A rizst egy ek olajon megpirítjuk, majd 1,5-szeres mennyiségű forró vízzel felöntjük, sózzuk és lefedve kis lángon addig főzzük, amíg fel nem szívja a teljes mennyiségű folyadékot.

    Egy kb 25*25 cm-es sütőedényt vékonyan kiolajozunk, majd az aljába terítjük a brokkoli felét, erre jön a hús, majd a rizs és végül a maradék brokkoli.

    A tejfölt kikeverjük kevés sóval, majd ráöntjük az ételre, végül alaposan megszórjuk sajttal.

    200 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá