Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos brokkoli recept

Húsos brokkoli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg (mirelit) brokkoli rózsa
    • 1 bögre dkg rizs /2,5 dl)
    • 50 dkg darált sertés lapocka
    • 1 fej vöröshagyma (nagy)
    • 3 ek étolaj
    • 1 mk só (csapott)
    • 1 csipet őrölt bors (nagy)
    • 1 mk házi fokhagymakrém (vagy 2 gerezd fokhagyma)
    • 1 mk házi ételízesítő
    • 2,5 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A brokkolit sós, lobogó vízben, lefedve kb 5 perc alatt roppanósra főzzük. Jéghideg vízbe szedjük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.

    A vöröshagymát apróra kockázzuk és egy kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk rajta. Megsózzuk, megborsozzuk és fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával) és ételízesítővel ízesítjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd lefedve puhára főzzük.

    A rizst kevés olajon megpirítjuk vagyis felforrósítjuk. Ízesítjük borssal, sóval és 2 bögre forró vízzel felengedjük, majd addig főzzük, míg elfövi a levét.

    Ezután 200 fokra melegített sütőbe tesszük, de ekkor már a sütőt lekapcsoljuk és itt dagad készre.

    Egy közepes méretű hőálló tálat kikenünk vékonyan vajjal, majd az alján elosztjuk a lecsepegett brokkolit és meghintjük egy kevés sóval. Ha puha a hús, és elfőtte a levét akkor összekeverjük a rizzsel és egyenletesen elsimítjuk a brokkoli tetején.

    A tejfölt simára keverjük a tojással és a rizses rétegre kenjük, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőbe toljuk és kb 30 perc alatt 200 szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá