Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tippek

Az eredeti olasz tiramisu titka: Így csináld, hogy tökéletes legyen!

A tiramisut tarthatod az olasz konyha egyik közhelyének, de még jobb, ha meglátod benne az isteni, klasszikus desszertet! Szinte mindenkinek megvan rá a saját receptje, de vajon hogyan készül az igazi, autentikus olasz tiramisu? Tovább olvasom »

Egészen másképp kell sózni az ételeket, mint ahogy eddig csináltuk

A só a legalapvetőbb fűszerünk. Ha nem is vagyunk séfek a konyhában, akik ismerik és alkalmazzák a legkülönlegesebb fűszereket, a só akkor is biztos helyet foglal el gasztronómiai kelléktárunkban. Ki gondolná, hogy a sózásnak is megvan a maga “tudomá Tovább olvasom »

Így készül a KFC-s káposztasaláta! Próbáld ki otthon!

A KFC legendás káposztasalátája valójában egy percek alatt összedobható étel, amit egész nyáron élvezhetsz csirkével vagy bármi mással! Bár az amerikai káposztasalátát már-már legendák lengik körbe, sokan kizárólag a KFC salátáját tartják a mérvadóna Tovább olvasom »

Szerinted? – Most akkor eper, vagy szamóca?

Valószínűleg többségben vannak azok, akik szerint a szamóca és az eper egy azon gyümölcsnek a kétféle elnevezése, mint azok, akik tisztában vannak vele, hogy két különböző gyümölcsről van szó. Márpedig az eper és a szamóca, bármennyire is hasonlítana Tovább olvasom »

Hogyan tartsuk karban a mosógépet?

Ha sokági problémamentesen szeretnénk mosni és nem akarunk egyszer arra döbbenni a mosógép kinyitásakor, hogy állott szagúak a ruhák, akkor bizony folyamatosan kell gondoskodnunk arról, hogy szép és rendezett állapotok uralkodjanak a belsejében. Tovább olvasom »

Légy Te is profi – 5 tipp profi séfektől

A profi séfeknek több ezernyi trükk van a tarsolyukban, amiket nap mint nap használnak is. Ha rajta vagy azon, hogy minél ügyesebb legyél a konyhában és hatékonyabban tudj dolgozni, a tanácsaikra neked is szükséged lehet! Most olyan tippek következne Tovább olvasom »

Az eredeti csevap receptje, ahogy Szerbiában készítik

Amikor egy étel “eredeti”, legautentikusabbnak mondható receptjét keressük, azzal nem árt tisztában lennünk, hogy a legtöbb esetben ilyen nem létezik. Természetesen, vannak olyan, ma már hagyományosnak mondható verziói az ételeknek, melyek nem tartal Tovább olvasom »

Kürtőskalács házilag – Így készítsd!

A kürtőskalács mindig is különleges édességnek számított, hiszen csak bizonyos alkalmakkor juthattunk hozzá, például vásárokban. A legtöbben tehát készen vásárolták, otthon azonban szinte senki nem készítette, csak azok a szerencsések, akiknek kemenc Tovább olvasom »

10 hagyományos levesbetét a dédimamától

A hagyományos magyar levesek elképzelhetetlenek levesbetét nélkül. Nem elsősorban az ízük, sokkal inkább a látványuk és a megmagyarázhatatlan, de mélyen belénk ivódott érzés miatt, hogy egy leves bizony csak levesbetéttel lehet az igazi! Tovább olvasom »