Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tippek

TOP10 függőséget okozó étel

Függőséget sajnos rengeteg dolog okozhat. De hogy az ételek is?! Pedig tudományos tény, hogy egyes élelmiszerek képesek a függőjükké tenni, és ez a legkevésbé sem egészséges. Tovább olvasom »

A legjobb konyhai trükkök: Így hozd helyre, amit elszúrtál!

Nincs az a rutinos háziasszony, aki ne követne el néha ballépéseket a konyhában. Lehet, hogy figyelmetlenségből, lehet, hogy egy új recept kipróbálásakor, de a konyhai bakik senkit sem kímélnek. Azonban ez sem lehet ok arra, hogy ezentúl fenntartások Tovább olvasom »

Így lesz tökéletes a linzered: A dédimama titkai

Az igazi linzertészta trükkös, hiszen roppanós, mégis omlós, de nem morzsolódik szét a kezünkben. Olcsó és gyorsan összeállítható, alaptésztája pitéknek, aprósüteményeknek, rácsos süteményeknek, sokféle isteni desszerthez nyílik meg a kapu előttünk, Tovább olvasom »

Így lesz omlós és szaftos a csirkemell

Csirkemellet a világon mindenhol készítenek, és mindenhol másként. Lehetőségek gyakorlatilag korlátlan tárházát adja a háziasszonyok kezébe ez az alapanyag. Ízesíthetjük és süthetjük számtalan formában, azonban egy valamit nem követhetünk el vele: ne Tovább olvasom »

Mi a jó farsangi fánk titka? – Tippek a déditől

A magyar gasztronómiában a farsangi időszak elengedhetetlen édessége a fánk. Tésztája puha, levegős, de ami a legtöbb háziasszonyt megijeszti, hogy a farsangi fánknak bizony szalagosnak is kell lennie. A közhiedelem úgy tartja, igazán szép szalagos f Tovább olvasom »

Maradék bejgli? Így használd fel okosan!

Ha a karácsony emlékét már csak a bejgli maradéka őrzi az asztalon, vedd elő a kreatívabb énedet és varázsolj belőle valami finomságot! A bejgli sokáig eltartható sütemény, így a megmaradt darabjait nyugodtan felhasználhatod újabb desszertek elkészít Tovább olvasom »

A tökéletes csokimáz titka

Sok háziasszony annyira tart a csokimáztól, hogy inkább kihagyja repertoárjából a legfinomabb süteményeket, csak ne kelljen bajlódnia a máz elkészítésével. Igaz, ami igaz, nem ez a legegyszerűbb feladat, amivel szembe találhatjuk magunkat a konyhában Tovább olvasom »

A pékek titkai: Így süthetsz tökéletes házi kenyeret

Nincs olyan kenyérimádó, akinek fejében meg ne fordult volna már, hogy otthon, saját kezűleg áll neki kenyeret sütni. Az igazi házi kenyérnél finomabb nincs, ezt jól tudjuk. De készítése akkora feladatnak tűnik, hogy kevesen mernek hozzálátni. Tovább olvasom »

10 kevésbé ismert konyhai praktika

Praktikákra akkor is szükséged van, ha haladónak, netán profinak mondhatod magad a konyhában. A tárolás, az előkészületek, maga a főzés és utána a tisztítás könnyebbé, gyorsabbá és hatékonyabbá tehetők, ha ismered a fortélyokat. A következő tippek se Tovább olvasom »