Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egészséges életmód

A legjobb fogyókúrás reggelik

Mindannyian ismerjük azokat a reggeleket, amikor rohanva megyünk el otthonról és a munkahelyünk felé útba eső kávézóban bekapunk gyorsan egy muffint, hogy ebédig kibírjuk valahogy. Ha ez egyszer-egyszer előfordul, belefér, de szokásunkká ne váljon! Tovább olvasom »

A legjobb szénhidrát források

A szénhidrát szó többnyire negatív érzéseket kelt az emberben, pláne a fogyókúrázókban. Pedig a szénhidrátok sem egyformák és nem egyformán rosszak. Persze, vannak a magas glikémiás indexszel rendelkezők, mint a fánk vagy a fehérkenyér, melyek hamar Tovább olvasom »

Melyik az egészségesebb, a joghurt vagy kefír?

Nagy kérdés, hogy a joghurt vagy a kefír fogyasztása az egészségesebb. Ha valaki mindkettőt szereti, bizonyára érdekelné, hogy melyikkel tesz jobban a szervezetének. Hiszen különbségek vannak köztük, mind a készítés módja, mind az íz tekintetében. Tovább olvasom »

Így főzz zsiradék nélkül

Elsőre talán furcsán hangzik, de igenis lehet főzni zsiradék nélkül. Ráadásul egyáltalán nem nehéz és ha megszokásunkká válik a mindennapokban, több száz kalóriát faraghatunk le hipp-hopp az étkezéseinkből. Tovább olvasom »

Tévhitek az egészséges táplálkozással kapcsolatban

A szüleink mindannyiunkat arra tanítottak, hogy ne higgyünk el mindent, amit hallunk. Mennyire igazuk volt! Sokszor egyik hír üti a másikat azzal kapcsolatban, hogy milyen élelmiszerek egészségesek és melyek azok, melyektől jobb tartózkodnunk. Hogy n Tovább olvasom »

Vaj vagy margarin?

Amikor szóba kerül, hogy melyiket fogyasszuk inkább, fellángol a vita. Mindkettőt sokféleképpen használjuk főzéshez, sütéshez, számos ételhez adhatjuk őket. Hogy melyik az egészségesebb választás? Rengeteg táplálkozási szakértő, orvos és kutató állít Tovább olvasom »

Mit is jelent pontosan a szuperétel?

A szuperételek időről időre szóba kerülnek úgy a gasztronómia, mint az egészséges táplálkozás kapcsán. Azonban arról kevés szó esik, hogy pontosan mit is jelent a szuperétel, hogyan választják be ebbe a kategóriába az élelmiszereket, milyen kritérium Tovább olvasom »

Így használd a mandulalisztet!

Az elmúlt években a sütést és a főzést már a különféle lisztek variálásával is színesebbé tehetjük. A számos új lehetőség közül a mandulalisztet kétségkívül érdemes kipróbálni, hiszen nemcsak sokoldalúan felhasználható, de gluténmentes is. Tovább olvasom »

Hallottál már BPA-ról? Pedig rákot okoz

A konzervek fémből készülnek, de BPA-val vannak bevonva. Olyan anyaggal, ami potenciális egészségkárosító hatásokat fejt ki, kezdve az elhízástól a rákig. A BPA-nak pedig az egyik legfőbb forrása a konzerv, éppen ezért itt az idő, hogy a konzerv étel Tovább olvasom »