Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brokkoli és karfiolfasírt recept

Brokkoli és karfiolfasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg brokkoli és karfiol rózsa (mirelit)
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek finomliszt
    • 15 dkg sajt
    • 1 kk ételízesítő vagy só
    • 1 csipet őrölt bors
    • 2 ek panírmorzsa
    • 5 dl olaj

    Elkészítése:

    A brokkoli és a karfiol rózsákat enyhén sós vízben 5 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

    Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a sajtot, a lisztet, a sót és a borsot.

    A rózsákat egy késsel durvára vágjuk és belekeverjük a tojásos masszába. Ha lágy liszttel, ha kemény tojással vagy pici tejjel változtatunk az állagán, hogy nokedlinél kissé szilárdabb masszát kapjunk.

    Evőkanálnyi adagokat veszünk a masszából, zsemlemorzsában megforgatjuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük, majd konyhai papírtölőre szedjük.

    Még melegen tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá