Brokkoli és karfiolfasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg brokkoli és karfiol rózsa (mirelit)
  • 4 tojás
  • 3 ek finomliszt
  • 15 dkg sajt
  • 1 kk ételízesítő vagy só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 2 ek panírmorzsa
  • 5 dl olaj

Elkészítése:

A brokkoli és a karfiol rózsákat enyhén sós vízben 5 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a sajtot, a lisztet, a sót és a borsot.

A rózsákat egy késsel durvára vágjuk és belekeverjük a tojásos masszába. Ha lágy liszttel, ha kemény tojással vagy pici tejjel változtatunk az állagán, hogy nokedlinél kissé szilárdabb masszát kapjunk.

Evőkanálnyi adagokat veszünk a masszából, zsemlemorzsában megforgatjuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük, majd konyhai papírtölőre szedjük.

Még melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!