Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos kelkáposzta recept

Húsos kelkáposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg kelkáposzta
    • 25-30 dkg darálthús
    • 1 nagy szál sárgarépa
    • 3-4 szem krumpli
    • 2-3 ek sűrített paradicsom
    • só, bors, kömény, kurkuma, majoránna ízlés szerint
    • zsiradék

    Elkészítése:

    A húst a felforrósított zsiradékon megpárolom. Amikor majdnem kész, akkor fűszerezem és hozzáadom a sűrített paradicsomot és készre pirítom.

    Ha készen van, akkor a húst kiszedem és a visszamardt zsiradékon a felkockázott kelkáposztát megpárolom. A vastag ereket ugyan kivágom, de nem dobom ki, hanem a felkockázott sárgarépához és krumplihoz adom, amiket együtt sós-kurkumás vízben főzök.

    Ha szükséges, akkor ebből a főzőléből teszek, akár a húsra, akár a káposztára.

    Végül, az egészet összeforgatom. Pár percig, még pirítom, majd tejföllel tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá