Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott kelkáposzta recept

Rakott kelkáposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej kelkáposzta
    • 50 dkg darált sertéscomb
    • 25 dkg rizs
    • 1 fej vöröshagyma
    • bors
    • olaj
    • piros, törött paprika
    • tejföl

    Elkészítése:

    A kelkáposztát leveleire szedjük és enyhén sós vízben előfőzzük.

    A töltelékhez a hagymát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.

    Felforrósított olajon megpirítjuk a hagymát, megszórjuk egy kevés pirospaprikával és felöntjük vízzel. Miután felforrt hozzáadjuk a húst, a rizst, sóval és borssal ízesítjük.

    A kelkáposztát lecsöpögtetjük, tepsibe tesszük (kb 30*40 cm) a felét és rárakjuk a készre főzött rizses húst. A hús tetejére tesszük a maradék káposzta leveleket, majd az egészet tejföllel megkenjük és forró sütőbe helyezzük és pirosra sütjük.

    Miután megsült négyzetekre vágva és ízlés szerint még friss tejfölt téve a tetejére kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá