Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott sárgarépa recept

Rakott sárgarépa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez vagy sütőformához:

    • 30 dkg darált hús
    • 10 dkg rizs
    • 5 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 nagy sárgarépa
    • 4 közepes burgonya
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 4-5 paradicsom
    • 2*330 g tejföl
    • só, bors ízlés szerint
    • vaj a tepsi kikenéséhez
    • kevés zsiradék

    Elkészítése:

    A zöldségeket meghámozzuk és a hagymát apróra vágjuk, a burgonyát, répát és a paradicsomot karikázzuk. A répát sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A főtt tojást meghámozzuk és azt is karikára vágjuk.

    A rizst kétszeres mennyiségű, sós vízben puhára főzzük.

    A hagymát kevés felforrósított zsiradékon megdinszteljük, majd megpirítjuk rajta a húst. Kevés vízzel felöntve főzzük kb 15 percig. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Amikor elkészült a hús, akkor belekeverjük a rizst.

    A tepsit/jénait kivajazzuk és az aljára tesszük a karikázott burgonyát, erre tesszük a paradicsom karikákat, a főtt tojás felét, majd ezen elterítjük a húsos ragu felét. A húson elosztaljuk a répa felét. Az egyik doboz tejfölt ízesítjük sóval és borssal, majd egyenletesen ráöntjük a répára. Elterítjük rajta a maradék húst és a répát, majd a tetejére öntjük a másik doboz fűszerezett tejfölt is.

    180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá