Rakott sárgarépa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez vagy sütőformához:

  • 30 dkg darált hús
  • 10 dkg rizs
  • 5 főtt tojás
  • 6 nagy sárgarépa
  • 4 közepes burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 paradicsom
  • 2*330 g tejföl
  • só, bors ízlés szerint
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • kevés zsiradék

Elkészítése:

A zöldségeket meghámozzuk és a hagymát apróra vágjuk, a burgonyát, répát és a paradicsomot karikázzuk. A répát sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A főtt tojást meghámozzuk és azt is karikára vágjuk.

A rizst kétszeres mennyiségű, sós vízben puhára főzzük.

A hagymát kevés felforrósított zsiradékon megdinszteljük, majd megpirítjuk rajta a húst. Kevés vízzel felöntve főzzük kb 15 percig. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Amikor elkészült a hús, akkor belekeverjük a rizst.

A tepsit/jénait kivajazzuk és az aljára tesszük a karikázott burgonyát, erre tesszük a paradicsom karikákat, a főtt tojás felét, majd ezen elterítjük a húsos ragu felét. A húson elosztaljuk a répa felét. Az egyik doboz tejfölt ízesítjük sóval és borssal, majd egyenletesen ráöntjük a répára. Elterítjük rajta a maradék húst és a répát, majd a tetejére öntjük a másik doboz fűszerezett tejfölt is.

180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.