Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott káposzta recept

Rakott káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb fej káposzta
    • 50 dkg savanyú káposzta
    • 1 l paradicsomlé
    • 4 fej vöröshagyma
    • 50 dkg darált hús
    • pirospaprika, só, bors, kurkuma, őrölt kömény ízlés szerint
    • kb 25-30 dkg rizs
    • 4-5- dl tejföl
    • 1 szál füstölt kolbász
    • zsemlemorzsa
    • kevés zsiradék

    Elkészítése:

    A meghámozott hagymákat apróra vágom és a felhevített zsiradékon megpárolom, pirítom. Ha kész elfelezem. Az egyik felét fűszerezem, pirospaprikával, sóval, borssal, kurkumával és a köménnyel, majd a darált húst ráteszem és kevés vízzel felöntve pörköltet főzök belőle.

    A másik felét szintén fűszerezem, de csak sóval, borssal, hozzáadom szeletelt káposztát, illetve a leszűrt savanyú káposztát és a paradicsomlével felöntve sűrűre főzöm (lehet, hogy nem lesz szükség az összes paradicsomlére. Függ a káposztától, hogy mennyire leveses!).

    A rizsből szokott módon párolt rizst készítek.

    A kész pörköltet leszűröm. Ha esetleg a káposzta sem sikerülne sűrűre, akkor azt is leszűröm.

    Egy tűzálló tálat kikenek zsiradékkal és megszórom zsemlemorzsával. Az aljára rakok a káposztából és megkenem tejföllel. Erre rizst teszek és azt is megkenem tejföllel, majd pörköltet teszek rá és azt is megkenem tejföllel. Addig folytatom a rétegezést, amíg az összetevők el nem elfogynak. Legfelső réteg káposzta illetve tejföl legyen. Arra rákarikázom a kolbászt és megszórom zsemlemorzsával.

    Közepesen forró sütőben, 180 fokon pirosra sütöm kb 30 perc alatt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá