Rakott kelkáposzta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 25 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • olaj
  • piros, törött paprika
  • tejföl

Elkészítése:

A kelkáposztát leveleire szedjük és enyhén sós vízben előfőzzük.

A töltelékhez a hagymát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.

Felforrósított olajon megpirítjuk a hagymát, megszórjuk egy kevés pirospaprikával és felöntjük vízzel. Miután felforrt hozzáadjuk a húst, a rizst, sóval és borssal ízesítjük.

A kelkáposztát lecsöpögtetjük, tepsibe tesszük (kb 30*40 cm) a felét és rárakjuk a készre főzött rizses húst. A hús tetejére tesszük a maradék káposzta leveleket, majd az egészet tejföllel megkenjük és forró sütőbe helyezzük és pirosra sütjük.

Miután megsült négyzetekre vágva és ízlés szerint még friss tejfölt téve a tetejére kínáljuk.