Húsos kelkáposzta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Húsos kelkáposzta

Hozzávalók:

  • 30 dkg kelkáposzta
  • 25-30 dkg darálthús
  • 1 nagy szál sárgarépa
  • 3-4 szem krumpli
  • 2-3 ek sűrített paradicsom
  • só, bors, kömény, kurkuma, majoránna ízlés szerint
  • zsiradék

Elkészítése:

A húst a felforrósított zsiradékon megpárolom. Amikor majdnem kész, akkor fűszerezem és hozzáadom a sűrített paradicsomot és készre pirítom.

Ha készen van, akkor a húst kiszedem és a visszamardt zsiradékon a felkockázott kelkáposztát megpárolom. A vastag ereket ugyan kivágom, de nem dobom ki, hanem a felkockázott sárgarépához és krumplihoz adom, amiket együtt sós-kurkumás vízben főzök.

Ha szükséges, akkor ebből a főzőléből teszek, akár a húsra, akár a káposztára.

Végül, az egészet összeforgatom. Pár percig, még pirítom, majd tejföllel tálalom.