Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott karaj recept

Rakott karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 70 dkg sertéskaraj szeletekre vágva
    • 8 nagyobb burgonya
    • 3 fej vöröshagyma
    • 3 paprika
    • 3 paradicsom
    • 1/2 kg brokkoli
    • 1 csésze vágott zöldbab
    • 3 tojás
    • 2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
    • 20 dkg sajt
    • étolaj
    • ételízesítő
    • só és bors

    Elkészítése:

    A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon oldalanként 1-1 percet elősütjük.

    A megmaradt sült, fűszeres olajat átöntjük egy nagyobb tepsibe.

    A burgonyát héjában 6-8 percig előfőzzük és lehéjazzuk, majd 4 db-ot karikára vágva lerakunk az aljára, a hagymákat is rákarikázzuk, majd végigrakjuk az elősütött karajszeletekkel.

    Ezután paprikát, paradicsomot szeletelünk rá, majd az apró rózsáira szedett brokkolit és az előfőzött burgonya másik felét is akár hasábra vagy karikára vágva rátesszük, végül rászórjuk a zöldbabot és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    A tojásokat kevéske ételízesítővel felverjük és összekeverjük a tejszínnel és a reszelt sajttal, majd rácsorgatjuk a tepsiben összeállított zöldségekre.

    200 fokra előmelegített sütőbe téve légkeveréssel nagyjából 1 óra alatt szép pirosra megsütjük.

    Miután elkészült, 8-10 perc pihentetés után tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    A zöldségek ízlés szerint variálhatóak, pl karfiol, cukkini, sárgarépa, póréhagyma, zöldborsó, zeller… ki mit szeret vagy épp mi van otthon! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek