Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplis rakott karaj recept

Krumplis rakott karaj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 ujjnyi szelet karaj (kb 75 dkg)
    • só, bors
    • cayenne bors
    • majoránna
    • 1 kg krumpli
    • 3 fej vöröshagyma

    Tetejére:

    • 15 dkg reszelt sajt
    • kb 1 ek mustár
    • kb 2 ek majonéz
    • kb 2 ek görög joghurt vagy tejföl

    Elkészítése:

    A húst kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát megszórjuk ízlés szerint sóval, cayenne borssal, majoránnával és borssal (ha van valamilyen kedvenc fűszerünk, akkor abból is szórhatunk rá).

    A hagymát meghámozzuk és vékonyra felszeljük. A krumplit megpucoljuk és lereszeljük. 2 tk sót szórunk rá és jól elkeverjük, majd állni hagyjuk kb 10 percig.

    A tepsit alaposan kizsírozzuk, majd beleterítjük az alaposan kinyomkodott krumplit és rászórjuk a tetejére a hagymát (ha szeretnénk, akkor itt szórhatunk rá fokhagyma gerezdeket is). A krumpli-hagyma ágyra ráfektetjük a hússzeleteket.

    A sajtot lereszeljük és elkeverjük a mustárral, majonézzel és joghurttal vagy tejföllel.

    A sajtos keveréket rákenjük a húsokra egyenletesen, majd alufóliával lefedve 200 fokos sütőbe toljuk 40 percre. 40 perc után levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá