Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Serpenyős rakott krumpli recept

Serpenyős rakott krumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg krumpli
    • 50 dkg darált hús
    • só, bors
    • 1 tk morzsolt majoránna
    • 1 tk morzsolt oregánó
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • kevés zsiradék
    • 2 dl tejszín
    • kb 20 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A krumplit meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk, majd bő vízben félpuhára főzzük. A félig megfőzött krumplit leszűrjük és félretesszük.

    A hagymákat meghámozzuk és a vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát préseljük.

    Egy kb 28 cm átmérőjű serpenyőben, amit majd sütőbe is lehet tenni, felforrósítjuk a zsiradékot. Rádobjuk a vöröshagymát és néhány perc alatt megdinszteljük.

    Rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük kevés vízzel és fűszerezzük a sóval, borssal, fokhagymával, oregánóval és majoránnával, majd kb 20 percig főzzük. Ezidő alatt nagyjából elfövi a levét is.

    A kész húst felöntjük a tejszínnel, majd hozzáadjuk a krumplit is és összeforraljuk. Elzárjuk alatta a lángot és rászórjuk a sajtot.

    200 fokos sütőbe toljuk és kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Ízlés szerint savanyúsággal, kenyérrel vagy befőttel is tálalhatjuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá