Serpenyős rakott krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 50 dkg darált hús
  • só, bors
  • 1 tk morzsolt majoránna
  • 1 tk morzsolt oregánó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • kevés zsiradék
  • 2 dl tejszín
  • kb 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk, majd bő vízben félpuhára főzzük. A félig megfőzött krumplit leszűrjük és félretesszük.

A hagymákat meghámozzuk és a vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát préseljük.

Egy kb 28 cm átmérőjű serpenyőben, amit majd sütőbe is lehet tenni, felforrósítjuk a zsiradékot. Rádobjuk a vöröshagymát és néhány perc alatt megdinszteljük.

Rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük kevés vízzel és fűszerezzük a sóval, borssal, fokhagymával, oregánóval és majoránnával, majd kb 20 percig főzzük. Ezidő alatt nagyjából elfövi a levét is.

A kész húst felöntjük a tejszínnel, majd hozzáadjuk a krumplit is és összeforraljuk. Elzárjuk alatta a lángot és rászórjuk a sajtot.

200 fokos sütőbe toljuk és kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ízlés szerint savanyúsággal, kenyérrel vagy befőttel is tálalhatjuk.