Krumplis rakott karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 ujjnyi szelet karaj (kb 75 dkg)
  • só, bors
  • cayenne bors
  • majoránna
  • 1 kg krumpli
  • 3 fej vöröshagyma

Tetejére:

  • 15 dkg reszelt sajt
  • kb 1 ek mustár
  • kb 2 ek majonéz
  • kb 2 ek görög joghurt vagy tejföl

Elkészítése:

A húst kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát megszórjuk ízlés szerint sóval, cayenne borssal, majoránnával és borssal (ha van valamilyen kedvenc fűszerünk, akkor abból is szórhatunk rá).

A hagymát meghámozzuk és vékonyra felszeljük. A krumplit megpucoljuk és lereszeljük. 2 tk sót szórunk rá és jól elkeverjük, majd állni hagyjuk kb 10 percig.

A tepsit alaposan kizsírozzuk, majd beleterítjük az alaposan kinyomkodott krumplit és rászórjuk a tetejére a hagymát (ha szeretnénk, akkor itt szórhatunk rá fokhagyma gerezdeket is). A krumpli-hagyma ágyra ráfektetjük a hússzeleteket.

A sajtot lereszeljük és elkeverjük a mustárral, majonézzel és joghurttal vagy tejföllel.

A sajtos keveréket rákenjük a húsokra egyenletesen, majd alufóliával lefedve 200 fokos sütőbe toljuk 40 percre. 40 perc után levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.