Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott karaj recept

Rakott karaj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya héjastól
    • 8 szelet karaj
    • só, bors, pirospaprika
    • kb 30 dkg császárszalonna vagy bacon
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • mustár
    • 450 g tejföl
    • 20 dkg reszelt sajt
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A burgonyákat héjában félig puhára főzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor meghámozzuk és karikára vágjuk.

    A hagymát meghámozzuk, majd a szalonnával együtt apróra vágjuk.

    A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, de ne legyen túl vékony! Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a húsok mindkét oldalára kérget pirítunk.

    A visszamaradt olajon megdinszteljük a hagymát kissé, majd hozzáadjuk a szalonnát és még kb 5 percig pirítjuk az egészet.

    Egy közepes tepsit kissé kivajazzuk vagy olajjal kikeknjük, majd beletesszük a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Ezután rászórjuk a hagymás-szalonnás keverék 3/4-ed részét, majd rákenjük a simára kevert tejföl.

    Rátesszük a tetejére a húsokat, majd sózzuk és borsozzuk, majd megkenjük mustárral jó alaposan. Rászórjuk a sajtot, majd a maradék hagymás szalonnát.

    Lefedés nélkül, 180 fokon sütjük kb 45 percig.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá