Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sörös karaj recept

Sörös karaj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 600 g sertés karaj
    • 2 nagyobb fej vöröshagyma
    • 200-300 ml világos sör
    • 300-350 g sűrített paradicsom
    • 2 ek mustár
    • 1-2 ek olaj
    • 1-2 kk fokhagymapor
    • egy csipetnyi cukor
    • 1 kk chili
    • só, bors

    Elkészítése:

    A húst felszeletelem és enyhén kiklpfolom, majd sózom, borsozom.

    Egy tálban összekeverem a sört, paradicsomot, mustárt, olajat, cukrot, chilit és fokhagymaport. Belereakom a hússzeleteket, majd ebben a pácban hagyom pihenni minimum 2 órát (vagy akár egy éjszakát is).

    Egy hőáló edény vagy tepsi alját kirakom a felkarikázott hagymával, erre helyezem a húsokat a megmaradt páclével együtt. Letakarom majd 180-190 fokon puhulásig sütöm kb 40-50 percig. 35 perc után a húsokat megfordítom, a páclét picit megkeverem. Víz nem kell alá mivel a pác és a hús elég levet enged. Ha szeretnénk sütés közben még szitálhatunk rá egy pici lisztet hogy a leves egy kicsit besűrüsödjön.

    Olajon pirított és sós vízben főtt tarhonyával kínálom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá