Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rösztibundás karaj recept

Rösztibundás karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 80 dkg sertéskaraj
    • 3 közepes burgonya
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • 2 gerezd fokhagyma
    • kb fél liter olaj
    • 2 dl tejföl
    • 15 dkg sajt
    • só, bors, ételízesítő

    Elkészítése:

    A karajt 1 cm vastagra felszeleteljük, majd kiklopfoljuk, sózzuk.

    Lereszeljük a burgonyát almareszelőn, beletesszük az egész tojásokat, adunk hozzá fokhagymát, borsot, ételízesítőt, majd a lisztet. Nem szabad túllisztezni, elég folyós állagot kell kapjunk.

    Ezután a hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába és forró, bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

    Ha kivettük lecsepegtetjük az olajat és még forrón rákenjük a sóval elkevert tejfölt, sajtot reszelünk rá, forró sütőben 200 fokon pár perc alatt ráolvasztjuk a sajtot.

    Burgonyapürével tálaltam.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Hasábburgonyával is nagyon finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá