Rösztibundás karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kb 80 dkg sertéskaraj
  • 3 közepes burgonya
  • 2 egész tojás
  • liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kb fél liter olaj
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg sajt
  • só, bors, ételízesítő

Elkészítése:

A karajt 1 cm vastagra felszeleteljük, majd kiklopfoljuk, sózzuk.

Lereszeljük a burgonyát almareszelőn, beletesszük az egész tojásokat, adunk hozzá fokhagymát, borsot, ételízesítőt, majd a lisztet. Nem szabad túllisztezni, elég folyós állagot kell kapjunk.

Ezután a hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába és forró, bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Ha kivettük lecsepegtetjük az olajat és még forrón rákenjük a sóval elkevert tejfölt, sajtot reszelünk rá, forró sütőben 200 fokon pár perc alatt ráolvasztjuk a sajtot.

Burgonyapürével tálaltam.

Jó étvágyat!

Tipp:

Hasábburgonyával is nagyon finom!