Sörös karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 600 g sertés karaj
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 200-300 ml világos sör
  • 300-350 g sűrített paradicsom
  • 2 ek mustár
  • 1-2 ek olaj
  • 1-2 kk fokhagymapor
  • egy csipetnyi cukor
  • 1 kk chili
  • só, bors

Elkészítése:

A húst felszeletelem és enyhén kiklpfolom, majd sózom, borsozom.

Egy tálban összekeverem a sört, paradicsomot, mustárt, olajat, cukrot, chilit és fokhagymaport. Belereakom a hússzeleteket, majd ebben a pácban hagyom pihenni minimum 2 órát (vagy akár egy éjszakát is).

Egy hőáló edény vagy tepsi alját kirakom a felkarikázott hagymával, erre helyezem a húsokat a megmaradt páclével együtt. Letakarom majd 180-190 fokon puhulásig sütöm kb 40-50 percig. 35 perc után a húsokat megfordítom, a páclét picit megkeverem. Víz nem kell alá mivel a pác és a hús elég levet enged. Ha szeretnénk sütés közben még szitálhatunk rá egy pici lisztet hogy a leves egy kicsit besűrüsödjön.

Olajon pirított és sós vízben főtt tarhonyával kínálom.