Rakott karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya héjastól
  • 8 szelet karaj
  • só, bors, pirospaprika
  • kb 30 dkg császárszalonna vagy bacon
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • mustár
  • 450 g tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • kevés olaj

Elkészítése:

A burgonyákat héjában félig puhára főzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor meghámozzuk és karikára vágjuk.

A hagymát meghámozzuk, majd a szalonnával együtt apróra vágjuk.

A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, de ne legyen túl vékony! Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a húsok mindkét oldalára kérget pirítunk.

A visszamaradt olajon megdinszteljük a hagymát kissé, majd hozzáadjuk a szalonnát és még kb 5 percig pirítjuk az egészet.

Egy közepes tepsit kissé kivajazzuk vagy olajjal kikeknjük, majd beletesszük a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Ezután rászórjuk a hagymás-szalonnás keverék 3/4-ed részét, majd rákenjük a simára kevert tejföl.

Rátesszük a tetejére a húsokat, majd sózzuk és borsozzuk, majd megkenjük mustárral jó alaposan. Rászórjuk a sajtot, majd a maradék hagymás szalonnát.

Lefedés nélkül, 180 fokon sütjük kb 45 percig.