Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldbabos-darált húsos rakott krumpli recept

Zöldbabos-darált húsos rakott krumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 20 dkg fagyasztott zöldbab
    • 1/2 kg darálthús
    • 1 db vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • zsiradék
    • ízlés szerint só, bors
    • ízlés szerint pirospaprika
    • 250 ml tejföl
    • 1 ek zsemlemorzsa

    Besamelhez:

    • 5 dkg vaj
    • csipetnyi só
    • 2 ek liszt
    • 150 ml tej

    Elkészítése:

    Tegyük fel a krumplit héjában főni. A zöldbabot enyhén sós vízben előfőzzük.

    Addig elkészítjük a húst. Ehhez a hagymát aprítsuk, serpenyőben hevítsünk zsiradékot, ebbe pároljuk meg a hagymát, adjunk hozzá pirospaprikát és tegyük bele a húst. Egyfajta “pörköltet” készítsünk belőle.

    A besamelmártáshoz hevítsünk vajat, sózzuk meg és adjunk hozzá 1-2 ek lisztet. Ezután hideg tejjel öntsünk annyit hozzá, amennyit felvesz, sűrű mártást kell kapnunk.

    A kihűlt burgonyát karikázzuk fel.

    Rétegezzük a hozzávalókat. Egy jénai tálat kivajazunk, ezt megszórjuk a zsemlemorzsát. Ezután jönnek a burgonya szeletek, tetejére a darált húsos mártás, bab végül a besamelmártás . Újra burgonya, hús, bab és besamelmártás. A rétegeket ízesítsük sóval, borssal. A tetejére tegyünk kikevert tejfölt vagy tejölt, amit egy kis tejszínnel lazítunk.

    Előmelegített sütőben 180 fokon, kb 1 órát sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá