Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vajas kifli recept

Vajas kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • kb 2,5 – 3 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • 1 kiskanál szobahőmérsékletű vaj, vagy margarin
    • 1 ek cukor
    • 1 tk só

    Kenéshez:

    • kb 1 ek olvasztott de nem meleg vaj, vagy margarin

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk a tetejét kevés liszttel,majd hagyjuk felfutni.

    Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, majd a felfutott élesztővel és a többi hozzávalóval puha tésztát dagasztunk.

    Letakarjuk a tálat és hagyjuk kelni 30 percig. Ezután 10 részre osztjuk, gömbölyítjük őket, majd ismét letakarjuk ruhával és hagyjuk pihenni kb. 10 percig.

    Az elsőt oválisra nyújtjuk, jó vékonyra, megkenjük a vajjal és feltekerjük, a többi tésztát is ugyanúgy készítjük el.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kelesztjük kb. félórát (a kelési idő függ attól hány fok van a konyhában).

    Ha marad egy kis vajunk, öntünk hozzá egy pici tejet és megkenjük vele még egyszer a kifliket.

    Hideg sütőbe tesszük és 180 fokon 15-20 percig sütjük.

    Ha reggel szeretnéd megsütni a kifliket akkor azután hogy feltekerted a kifliket és sütőpapírozott tepsire tetted
    leteríted fóliával hogy ne száradjon ki és így tedd be a hűtőbe.Reggel kiveszed a hűtőből hagyod megkelni és
    ezután sütöd meg.

    Le is lehet fagyasztani:miután megtöltöttük feltekertük,tálcára tesszük és azonnal betesszük a fagyasztóba.Megfagytak tasakba tesszük őket.Mikor kell kivesszük,kiengedjük duplájára kelesztjük és megsütjük.Vagy pedig miután megsütöttük kihültek a kiflik akkor is ugyanígy tálcán fagyóba tehetjük,azután pedig zacsiba.Amikor kell ismét szobahőn hagyjuk kiengedni,van aki ezután beteszi a sütőbe is átmelegedni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá