Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyors, csavart vajas kifli recept

Gyors, csavart vajas kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg finomliszt
    • 1 teáskanál só
    • 2 teáskanál cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3,5 dkg friss élesztő
    • 7 dkg vaj
    • 3,2 dl tej

    Töltelékhez:

    • 10 dkg vaj
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 teáskanál só

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítom, elkeverem a cukorral, beöntöm a kenyér sütőgép tartályába, belemorzsolom az élesztőt. Ha kézzel készítem, akkor a dagasztó tálba öntöm.

    Átszitálom a liszteket, meglangyosítom a vajat, és hozzákeverem a felvert tojást. Beleöntöm a lisztet és a sót, majd tészta programon, 12 perc alatt, puha lágy tésztát dagasztok. Dagasztás után a gépben hagyom 15-20 percre, addig elkészítem a tölteléket.

    Kézi készítésnél a tálba öntöm a langyos, folyós vajat, a felvert tojást, hozzá az átszitált lisztet és a sót. Kézzel, vagy a robotgép dagasztó karjával bedagasztom, majd háztartási fóliával letakarva, langyos (50 fokos sütő) helyre teszem kelni.

    A töltelékhez a vajat meglangyosítom, de nem folyósra, hanem csak lágyra. Hozzáadom a sót és a lisztet, jól kikeverem, és beteszem a hűtőbe 5-7 percre.

    Ez idő alatt egy kicsit megdermed, így könnyen kenhető krémet kapunk.

    A megkelt tésztát, lisztezett nyújtólapra teszem, kicsit átgyúrom, és négy egyforma részre osztom. A négy buciból kettőt félre teszem letakarva.

    A maradék kettőből az elsőt kinyújtom 25-30 centis kör alakra, majd lisztezett sütőpapírra teszem.

    Kinyújtom a második bucit is, hasonló nagyságú körre, és megkenem a vajas krém felével. Ráhelyezem az első lapot, és a nyújtófával egy kicsit rásimítom.

    Derelyevágóval 16 részre osztottam, és egyesével feltekertem.

    Sütőpapírral bélelt tepsire tettem,langyos vízzel lekentem,szezámmaggal megszórtam és hideg sütővel indítva, 200 fokra állítottam, és így sütöttem 25-30 percet.

    Közben hasonló módon elkészítettem a maradék tésztát is, itt 12 cikkre vágtam, de azt már a meleg sütőben csak 18 percet sütöttem.

    Így lett kisebb és nagyobb kiflim is.

    Rácsra szedve hagyjuk kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá