Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas kifli recept

Fahéjas kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 400 g fúza finomliszt
    • 200 g rétesliszt
    • 300 ml tej
    • 50 g élesztő
    • 3 evőkanál cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 g vaj

    Töltelék:

    • 1 csomag fahéj
    • 4-5 evőkanál cukor

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • porcukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt a cukorral meglangyosított tejben felfuttatjuk, majd hozzákeverjük a liszthez, hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Legvégül az olvasztott vajat, majd lágy tésztát gyúrúnk belőle.

    Meleg helyen kb 30-40 percig kelesztjük.

    Lisztezett felületen kinyújtjuk kör alakúra, majd háromszögekre vágjuk a tésztát és megszórjuk őrölt fahéjjal és cukorral, majd feltekerjük és meghajlítjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kifliket, majd lekenjük tojással.

    200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen kb 15-20 perc alatt készre sütjük.

    Ha kicsit hűlt, megszórjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá