Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas házi kürtőskalács recept

Fahéjas házi kürtőskalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 1,5 dl tej
    • csipet só
    • 5 dkg margarin
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg élesztő
    • 1 marék cukor

    A kenéshez:

    • 2 evőkanál olaj

    A forgatáshoz:

    • 6 evőkanál barnacukor

    A kisült kürtös kalács forgatásához:

    • 8 evőkanál kristálycukor
    • 2 teáskanál fahéj

    Elkészítése:

    A tészta feltekeréséhez szükségünk lesz 6 db 0,33 l-es sörös dobozra, amit szorosan alufóliával bevonunk.

    Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd beleütjük a tojásokat, apránként adagoljuk a lisztet és hozzáadjuk a sót. Elkezdjük össze állítani a tésztát. Ha összeállt a tészta, akkor apránként beledolgozzuk a langyos margarint is. Addig dagasztjuk, amíg elválik a tészta oldalától és kezünktől.

    A tészta tetejét meglisztezzük, letakarjuk és 30 percig kelesztjük.

    Ha megkelt a tészta kiborítjuk a gyúródeszkára, 1 cm vastagra kinyújtjuk. Minél hosszabb, annál jobb, majd 1,5-2 cm csíkokra felvágjuk. Az előkészített formákat megkenjük olajjal és feltekerjük a tészta csíkokat a dobozra úgy, hogy kissé fedjék egymást.

    Nyújtódeszkán lazán átgörgetjük, hogy a tészta teljesen befedje a dobozt. A kész kürtöskalácsokat megkenjük kevés olajjal és beleforgatjuk a barna cukorba.

    A sütőt 190-200 c előmelegítjük. A kalácsokat 12-14 perc alatt megsütjük. Még melegen beleforgatjuk fahéja cukorba.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá