Fahéjas kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Fahéjas kifli

Hozzávalók:
Tészta:

  • 400 g fúza finomliszt
  • 200 g rétesliszt
  • 300 ml tej
  • 50 g élesztő
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 60 g vaj

Töltelék:

  • 1 csomag fahéj
  • 4-5 evőkanál cukor

Tetejére:

  • 1 tojás
  • porcukor

Elkészítése:

Az élesztőt a cukorral meglangyosított tejben felfuttatjuk, majd hozzákeverjük a liszthez, hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Legvégül az olvasztott vajat, majd lágy tésztát gyúrúnk belőle.

Meleg helyen kb 30-40 percig kelesztjük.

Lisztezett felületen kinyújtjuk kör alakúra, majd háromszögekre vágjuk a tésztát és megszórjuk őrölt fahéjjal és cukorral, majd feltekerjük és meghajlítjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kifliket, majd lekenjük tojással.

200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen kb 15-20 perc alatt készre sütjük.

Ha kicsit hűlt, megszórjuk porcukorral.