Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Porhanyós kifli recept

Porhanyós kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 nagy ek zsír
    • 1 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A tetejére:

    • 1 enyhén felvert
    • porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A hozzávalókat összegyúrjuk (az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsolni a tésztába).

    A tésztát 15-20 percig pihentetjük, majd jó vékonyra kisodorjuk. Ezután négyszögeket vágunk belőle, megtöltjük a töltelékkel és kifliket formálunk.

    A kifliket tepsibe rakjuk, a megkenjük felvert tojással vagy jó édes, cukrozott kávéval, majd szép pirosra sütjük 180 fokon.

    Tetejükre még melegen vaníliás porcukrot szórunk.

    Tipp:

    TIPP: A töltelék lehet mák, dió, túró, kemény lekvár. Készíthetünk tölteléket úgy is, hogy 10 dkg margarint 10 dkg kristálycukorral és 3 ek kakaóval elkeverünk. A masszát a tésztára kenjük és a tésztát felcsavarjuk, mint a kalácsot. Nyersen szeletelve tepsire rakjuk, így süthetünk belőle kakaós csigát is.

    Ha sós kifliket szeretnénk, akkor a következő tölteléket készítsük el: 20 dkg bármilyen, főtt, füstölt darált húst, 1 apróra vágott főtt tojást, zsíron fonnyasztott hagymát, 1 gerezd fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot összekeverünk. A megtöltött kifliket felvert tojással megkenjük, reszelt füstölt sajttal megszórjuk és pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá