Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kifli recept

Diós kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg vaj
    • 1 dl tej
    • 25 g friss élesztő
    • 10 dkg cukor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 15 dkg darált dió
    • 10 dkg cukor
    • 2 evőkanál savanykás lekvár
    • fél dl víz
    • vaníliás porcukor a tetejére

    Elkészítése:

    A vajat kicsit megolvasztjuk, hogy puha legyen, majd hozzáadjuk a lisztet, cukrot, sót és a tejben felfutatott élesztőt. Összegyúrjuk úgy, hogy sima tésztát kapjunk. Hűtőben pihentetjük kb 1 órát folpackba csomagolva.

    Amíg pihen a tészta, addig a darált diót összeverjük a cukorral, lekvárral és a vízzel.

    Két részre osztjuk a tésztát. Az egyiket kinyújtjuk kerekre, mint a pizzát, vékony haromszögekre vágjuk, a széles végébe belenyomkodjuk a diót és feltekerjük kis kifliknek.

    Előmelegített sütőben 160 fokon pirosra sütjük. Vaníliás porcukrot hintünk rá még melegen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá