Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hájas, diós kifli recept

Hájas, diós kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 30 dkg darált háj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2,5 dl tejföl

    A töltelékhez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg darált dió
    • 15 dkg porcukor
    • 1 ek citromlé

    Elkészítése:

    A lisztbe kevertem a sót, majd a hájjal összemorzsoltam. Hozzáadtam a tojássárgákat és a tejföllel összeállítottam a tésztát, majd 4 részre vágtam.

    Egyenként 2,5-3 mm vastagra, kör alakúra nyújtottam. A körökat egyenként 8-8 cikkre vágtam.

    A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vertem, hozzákevertem a darált diót, majd citromlével ízesítettem.

    A cikkek szélesebb felére tettem a töltelékből, majd felcsavartam kifli formára.

    2 nagy tepsit sütőpapírral béleltem és a kifliket rásorakoztattam. 180 fokon 20- 25 percig sütöttem.

    Még melegen vaníliás porcukorral meghintettem.

    Nem munkaigényes, nagyon omlós, szerintem finomabb, mint a hajtogatott leveles.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá