Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos almatorta recept

Mákos almatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek eritrit
    • 5 ek darált mák

    Töltelék:

    • 1 kg reszelt alma
    • 2 ek eritrit
    • 3 dl víz
    • fahéj
    • 1 csomag zselatin

    Elkészítése:

    A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük robotgép segítségével.

    Ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné kevertetjük.

    Zsírozott, lisztezett pite formába simítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

    Eközben a vízben a zselatint felfőzzük (forrás pontig melegítjük, de nem forraljuk!), eritrittel és fahéjjal ízesített reszelt almát hozzáadjuk és a kisült – tálra borított – mákos piskótára kenjük.

    Egy-két órára hűtőbe tesszük, szeleteljük és készen is van, az egészséges vitamindús tortánk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá