Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kosárka recept

Diós kosárka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 28 dkg finomliszt
    • 20 dkg margarin
    • 8 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • késhegynyi sütőpor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg darált dió
    • fél citrom leve
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • magozott meggy vagy dió
    • lekvár

    Elkészítése:

    A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, citrom reszelt héját, végül a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a por és vaníliás cukort, majd a darált diót és a citrom levét.

    A sütőformákat béleljük ki a tésztával, az aljába tegyünk meggyet vagy lekvárt és erre kerül a diós hab.

    Előmelegített sütőben a kosárkákat készre sütjük, 180 fokon kb 30 percig. A formában hagyjuk egy kicsit hűlni, így könnyen kivehető.

    Tálaláskor porcukorral megszórva, vagy sütés előtt dió gerezddel díszítjük.

    Tipp:

    A kosárkák aljának felét lekvárral, felét meggyel töltöttem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá