Diós kosárka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 28 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • késhegynyi sütőpor
  • csipet só

Töltelék:

  • 2 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • fél citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • magozott meggy vagy dió
  • lekvár

Elkészítése:

A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, citrom reszelt héját, végül a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a por és vaníliás cukort, majd a darált diót és a citrom levét.

A sütőformákat béleljük ki a tésztával, az aljába tegyünk meggyet vagy lekvárt és erre kerül a diós hab.

Előmelegített sütőben a kosárkákat készre sütjük, 180 fokon kb 30 percig. A formában hagyjuk egy kicsit hűlni, így könnyen kivehető.

Tálaláskor porcukorral megszórva, vagy sütés előtt dió gerezddel díszítjük.

Tipp:

A kosárkák aljának felét lekvárral, felét meggyel töltöttem.