Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, citrom reszelt héját, végül a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a por és vaníliás cukort, majd a darált diót és a citrom levét.
A sütőformákat béleljük ki a tésztával, az aljába tegyünk meggyet vagy lekvárt és erre kerül a diós hab.
Előmelegített sütőben a kosárkákat készre sütjük, 180 fokon kb 30 percig. A formában hagyjuk egy kicsit hűlni, így könnyen kivehető.
Tálaláskor porcukorral megszórva, vagy sütés előtt dió gerezddel díszítjük.
A kosárkák aljának felét lekvárral, felét meggyel töltöttem.