Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-diós kosárka recept

Almás-diós kosárka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 8 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg margarin

    A töltelékhez:

    • 1 kg alma
    • 1 csapott mokkáskanál fahéj (ízlés szerint változtatható a mennyiség)
    • 1 csapott evőkanál nádcukor
    • 2 marék dióbél
    • 1 evőkanál méz
    • a szóráshoz porcukor

    Elkészítése:

    A tésztához a sütőporral összekavart liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.

    A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat. Ezeket összedolgozzuk és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.

    Ezután a tésztából golyókat formálunk, két tenyerünk között kilapítjuk és szilikonos muffin formába nyomkodjunk. Az alján vastagabban, az oldalán vékonyabbra hagyjuk a tésztát.

    Ezután a tészta kosárkákba almás tölteléket teszünk, eligazgatjuk. A dióbelet mézzel összekeverjük és az almás töltelék tetejére egy-egy mokkáskanálnyi mennyiséget teszünk.

    A töltött kosárkákat előmelegített sütőbe tesszük és közepes lángon készre sütjük. A tészta akkor jó, ha az könnyen elválik a szilikonos formától, nem morzsálódik. A sütési idő gázos sütőben kb 15 perc.

    A kész süteményeket kihűtjük, kifordítjuk a szilikonos formákból és tálaláskor porcukorral megszórjuk.

    Tipp:

    A sütés közben felszabaduló illatok varázslatosak. Aki szereti a karácsonyi illatokat és ízeket több fahéjt is tehet bele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá