Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós ötlapos recept

Diós ötlapos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 30*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg vaj
    • 1 csomag szalalkáli
    • 1 dl tej
    • 20 dkg porcukor

    Krém:

    • 35 dkg cukor
    • 2 dl tej
    • 25 dkg őrölt dió
    • 2 ek liszt
    • 1 citrom reszelt héja
    • 25 dkg vaj
    • 1-2 evőkanál rum vagy aroma

    Tetejére:

    • 1 tábla tortabevonó vagy csoki
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A szalalkálit feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk.

    A tésztát 5 részre osztjuk. Egyesével 30*30 cm-es lapokká nyújtjuk, majd tepsi hátán 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük.

    A krémhez a cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a diót, amiben előzőleg elkevertük a lisztet. Pár percig főzzük, majd a citromhéjjal ízesítjük és félig kihűtjük.

    Hozzáadjuk a vajat, amivel jó habosra keverjük, majd a rummal ízesítjük.

    Megtöltjük a lapokat a kerémmel, majd a végén a csokit az olajjal a mikróban megolvasszuk, jól összekeverjük és ráöntjük a tésztára, majd elsimítjuk.

    Másnap szeleteljük. Addigra a lapok szépen megpuhulnak.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá