Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipános-diós kifli recept

Marcipános-diós kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs friss bejgli tészta
    • 5 dkg marcipán
    • 10 dkg darált dió
    • 2 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (nagy)
    • 1-2 ek tej
    • 1 ek sárgabaracklekvár (csapott)
    • 2 tk rumaroma

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga (nagy)
    • 1 ek hideg tej

    Elkészítése:

    A tésztát felhasználás előtt legalább egy fél órával vegyük ki a hűtőből.

    A marcipánt reszeljük le, adjuk hozzá a tojásfehérjét, majd robotgéppel keverjük simára.

    Ezután adjuk hozzá a darált diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumaromát, a lekvárt és egy evőkanál tejet, majd keverjük össze (ha szükséges, akkor adjunk hozzá még egy evőkanál tejet).

    A tésztát tekerjük ki a papírból, majd egy 6 cm-es pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a tésztakorongokat. A leeső tésztát gyúrjuk össze, nyújtsuk ki és szintén szúrjuk ki a szaggatóval.

    Ezután minden tésztakorongra tegyünk egy kiskanálnyi tölteléket úgy, hogy a széleit szabadon hagyjuk, majd hajtsuk félbe és a széleit alaposan nyomkodjuk össze.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a megtöltött kifliket.

    A tojássárgához adjuk hozzá a hideg tejet, majd villával keverjük alaposan össze.

    Ezután a tepsiben lévő kiflik tetejét egyenletesen kenjük le a tojássárgás tejjel.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 17-20 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 17 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve a kifliket hagyjuk pár percig a tepsiben, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral és úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen, kb 2 hétig tárolhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá