Marcipános-diós kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Marcipános-diós kifli

Hozzávalók:

  • 1 cs friss bejgli tészta
  • 5 dkg marcipán
  • 10 dkg darált dió
  • 2 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tojásfehérje (nagy)
  • 1-2 ek tej
  • 1 ek sárgabaracklekvár (csapott)
  • 2 tk rumaroma

Kenéshez:

  • 1 tojássárga (nagy)
  • 1 ek hideg tej

Elkészítése:

A tésztát felhasználás előtt legalább egy fél órával vegyük ki a hűtőből.

A marcipánt reszeljük le, adjuk hozzá a tojásfehérjét, majd robotgéppel keverjük simára.

Ezután adjuk hozzá a darált diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumaromát, a lekvárt és egy evőkanál tejet, majd keverjük össze (ha szükséges, akkor adjunk hozzá még egy evőkanál tejet).

A tésztát tekerjük ki a papírból, majd egy 6 cm-es pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a tésztakorongokat. A leeső tésztát gyúrjuk össze, nyújtsuk ki és szintén szúrjuk ki a szaggatóval.

Ezután minden tésztakorongra tegyünk egy kiskanálnyi tölteléket úgy, hogy a széleit szabadon hagyjuk, majd hajtsuk félbe és a széleit alaposan nyomkodjuk össze.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a megtöltött kifliket.

A tojássárgához adjuk hozzá a hideg tejet, majd villával keverjük alaposan össze.

Ezután a tepsiben lévő kiflik tetejét egyenletesen kenjük le a tojássárgás tejjel.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 17-20 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 17 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a kifliket hagyjuk pár percig a tepsiben, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

Tipp:

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral és úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen, kb 2 hétig tárolhatjuk.