Hájas, diós kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 30 dkg darált háj
  • 3 tojássárgája
  • 2,5 dl tejföl

A töltelékhez:

  • 2 tojásfehérje
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ek citromlé

Elkészítése:

A lisztbe kevertem a sót, majd a hájjal összemorzsoltam. Hozzáadtam a tojássárgákat és a tejföllel összeállítottam a tésztát, majd 4 részre vágtam.

Egyenként 2,5-3 mm vastagra, kör alakúra nyújtottam. A körökat egyenként 8-8 cikkre vágtam.

A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vertem, hozzákevertem a darált diót, majd citromlével ízesítettem.

A cikkek szélesebb felére tettem a töltelékből, majd felcsavartam kifli formára.

2 nagy tepsit sütőpapírral béleltem és a kifliket rásorakoztattam. 180 fokon 20- 25 percig sütöttem.

Még melegen vaníliás porcukorral meghintettem.

Nem munkaigényes, nagyon omlós, szerintem finomabb, mint a hajtogatott leveles.

Jó étvágyat kívánok hozzá!