Diós kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 25 g friss élesztő
  • 10 dkg cukor
  • csipet só

Töltelék:

  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál savanykás lekvár
  • fél dl víz
  • vaníliás porcukor a tetejére

Elkészítése:

A vajat kicsit megolvasztjuk, hogy puha legyen, majd hozzáadjuk a lisztet, cukrot, sót és a tejben felfutatott élesztőt. Összegyúrjuk úgy, hogy sima tésztát kapjunk. Hűtőben pihentetjük kb 1 órát folpackba csomagolva.

Amíg pihen a tészta, addig a darált diót összeverjük a cukorral, lekvárral és a vízzel.

Két részre osztjuk a tésztát. Az egyiket kinyújtjuk kerekre, mint a pizzát, vékony haromszögekre vágjuk, a széles végébe belenyomkodjuk a diót és feltekerjük kis kifliknek.

Előmelegített sütőben 160 fokon pirosra sütjük. Vaníliás porcukrot hintünk rá még melegen.