Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelesztés nélküli kifli recept

Kelesztés nélküli kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 kicsi  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • 2 dkg friss élesztő
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 1 tk cukor
    • 1 tk só

    A tetejére:

    • 1 kicsi felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A sós kifli lekenéséhez:

    • 4 dkg puha vaj
    • só ízlés szerint

    A mákos kiflihez:

    • 8 dkg darált mák
    • cukor ízlés szerint
    • 1 kicsi citrom reszelt héja
    • kicsi tej az összeállításhoz

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttattam és a többi alapanyaggal összekevertem, majd szép simára dagasztottam.

    Két cipót formázunk belőle. Most kisebb kiflikre vágytam, így elfeleztem. Ha nagyobbat szeretnénk, akkor egy cipónk lesz.

    Kör alakúra kinyújtom, a sósat puha vajjal lekentem, majd egy kis sóval megszórtam.

    8 cikkre vágtam és a szélesebb felétől indulva feltekertem.

    A sütőpapírral fedett tepsire sorakoztattam. Felvert tojással lekentem és szezámmaggal meghintettem.

    A másik cipót is kinyújtottam, majd 8 cikkre vágtam. A töltelék hozzávalóit összekevertem.

    A cikkek széles felére tettem a mákos tölteléket, majd feltekertem. Sütőpapírra tettem és tojással lekentem.

    Hideg sütőbe téve, 190 fokra bekapcsolva szép pirosra sütöttem.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá