Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Isteni mákos guba recept

Isteni mákos guba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szikkadt kifli
    • 1/2 liter tej + cukor
    • 20 dkg darált mák + pár ek cukor
    • vaj a tál kikenéséhez

    Vanília szósz:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 8 dl tej
    • 5 ek cukor

    Elkészítése:

    A darált mákot ízlés szerint pár evőkanál cukorral elkeverjük. Egy magas falú tálat (jénai) kivajazunk. A kifliket felkarikázzuk, és egy rétegben lepakoljuk a tál aljára. A tejet kevés cukorral felforraljuk, majd ezzel meglocsoljuk az első réteg kiflit. Megszórjuk a cukros mákkal, újabb kifli, újra tej, majd mák. És így tovább, amíg el nem érjük a tál tetejét, vagy el nem fogynak a hozzávalóink.

    Ha kész, 200 fokos sütőbe betoljuk, és kb. 20 percig sütjük. Én szeretem a tetejét, amik nem puhák a tejtől, hanem picit ropogósra sülnek. Férj viszont az elázott falatokat szereti. (Mindig mondom, hogy jól megférünk mi egymás mellett, a grillcsirkén se szoktunk összeveszni, nem ugyanazokat a részeket komáljuk… )

    A vanília öntethez a puding csomagolásán leírtak szerint járunk el, pusztán annyit csalunk, hogy több tejet használunk, hogy sodót, és ne pudingot kapjunk.

    A tányérra kiszedett gubákat megcsurgatjuk a vanília öntettel. Ha szeretnénk díszíteni, gyümölcsökkel megszórhatjuk.

    Tipp:

    Az öntetet lehet tejsodóval is kínálni, ha nem szeretjük a pudingport :-)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá