Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombóc sajtkrémes kaporszósszal recept

Húsgombóc sajtkrémes kaporszósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Gombóchoz:

    • 40 dkg darált marha-, vagy sertéshús
    • frissen őrölt bors
    • 1 reszelt vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg mosott rizs

    Szószhoz:

    • 1 csokor kapor
    • 1 dl tejföl
    • 1 reszelt vöröshagyma
    • csipet só
    • 15 dkg mascarpone krémsajt
    • 1 ek borecet
    • 2 ek cukor
    • bors
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 2 dl hús alaplé

    Elkészítése:

    A gombócnak valókat összegyúrjuk, és vizes kézzel gombócot formázunk belőle.

    Húslében feltesszük főni egy lábasban, és lefedjük. Kb. 30 perc alatt elkészül.

    Közben a kapormártást elkészítjük a következőképpen: a hagymát kevés olajon megfuttatjuk, és a vágott kaport rászórjuk. Összekeverjük, majd felöntjük a húsalaplével, és cukorral, sóval, borssal ízesítjük. 20 percig főzzük, majd az étkezési keményítőt a vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a mártást.

    Ha túl sűrű lenne, akkor vízzel még hígítsuk. Adjuk hozzá a tejfölt, az ecetet, majd az elkevert sajtkrémet. Ezután botmixerrel szép simára pépesítjük. Ettől lesz a szószunk egyenletesen sima, bársonyosan krémes állagú.

    Főzni már nem kell, csak melegíteni, szükség szerint. A húsgombóccal tálaljuk. Párolt rizst készíthetünk mellé.

    A húsgombóc sajtkrémes kaporszósszal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 151 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá