Húsgombóc sajtkrémes kaporszósszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Gombóchoz:

  • 40 dkg darált marha-, vagy sertéshús
  • frissen őrölt bors
  • 1 reszelt vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 5 dkg mosott rizs

Szószhoz:

  • 1 csokor kapor
  • 1 dl tejföl
  • 1 reszelt vöröshagyma
  • csipet só
  • 15 dkg mascarpone krémsajt
  • 1 ek borecet
  • 2 ek cukor
  • bors
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 2 dl hús alaplé

Elkészítése:

A gombócnak valókat összegyúrjuk, és vizes kézzel gombócot formázunk belőle.

Húslében feltesszük főni egy lábasban, és lefedjük. Kb. 30 perc alatt elkészül.

Közben a kapormártást elkészítjük a következőképpen: a hagymát kevés olajon megfuttatjuk, és a vágott kaport rászórjuk. Összekeverjük, majd felöntjük a húsalaplével, és cukorral, sóval, borssal ízesítjük. 20 percig főzzük, majd az étkezési keményítőt a vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a mártást.

Ha túl sűrű lenne, akkor vízzel még hígítsuk. Adjuk hozzá a tejfölt, az ecetet, majd az elkevert sajtkrémet. Ezután botmixerrel szép simára pépesítjük. Ettől lesz a szószunk egyenletesen sima, bársonyosan krémes állagú.

Főzni már nem kell, csak melegíteni, szükség szerint. A húsgombóccal tálaljuk. Párolt rizst készíthetünk mellé.