Hozzávalók:
Gombóchoz:
Szószhoz:
Elkészítése:
A gombócnak valókat összegyúrjuk, és vizes kézzel gombócot formázunk belőle.
Húslében feltesszük főni egy lábasban, és lefedjük. Kb. 30 perc alatt elkészül.
Közben a kapormártást elkészítjük a következőképpen: a hagymát kevés olajon megfuttatjuk, és a vágott kaport rászórjuk. Összekeverjük, majd felöntjük a húsalaplével, és cukorral, sóval, borssal ízesítjük. 20 percig főzzük, majd az étkezési keményítőt a vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a mártást.
Ha túl sűrű lenne, akkor vízzel még hígítsuk. Adjuk hozzá a tejfölt, az ecetet, majd az elkevert sajtkrémet. Ezután botmixerrel szép simára pépesítjük. Ettől lesz a szószunk egyenletesen sima, bársonyosan krémes állagú.
Főzni már nem kell, csak melegíteni, szükség szerint. A húsgombóccal tálaljuk. Párolt rizst készíthetünk mellé.