Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell falatok fokhagymaszósszal recept

Csirkemell falatok fokhagymaszósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húshoz:

    • 350 g csirkemell
    • 1 ek étolaj
    • 2 csipet só oldalanként
    • 2 csipet bors oldalanként

    Mártáshoz:

    • 6 gerezd fokhagyma
    • 3 púpozott ek liszt
    • 5 ek étolaj
    • 3 dl víz
    • fél tyúkhúsleves kocka
    • 2 dl tej
    • 1 mk só
    • fél mk bors
    • 1 mk vegeta

    Elkészítése:

    A csirkemellet megmosom, megtisztítom, papírtörlőn leitatom róla a vizet. Hosszában és keresztben is elvágom, a darabok mindkét oldalát sózom, borsozom.

    Egy serpenyőben felhevítem az olajat, azon a húsok mindkét oldalát fehéredésig pirítom. Egy papírtörlővel borított tányérra szedem és félreteszem.

    Egy másik, magasabb falú serpenyőben szintén felhevítem az olajat (közepes láng felett), ráteszem a lisztet, fokhagymanyomóval rátöröm a fokhagymát, majd viszonylag gyors, állandó kavarás mellett aranybarna rántást készítek.

    3 dl vízben feloldom a fél húsleveskockát, amit a rántásra öntök. Habverővel alaposan elkeverem. Ráöntöm a tejet, azzal is hasonlóképp járok el. Csomómentes, sűrű szószt kapok. Meghintem sóval, borssal, vegetával, megvárom, míg felforr.

    Akkor a csirkemelldarabokat a mártásba helyezem. Egyet így is forralok az ételen, majd elzárom alatta a lángot.

    Párolt rizzsel tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá