Csirkemell falatok fokhagymaszósszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Húshoz:

  • 350 g csirkemell
  • 1 ek étolaj
  • 2 csipet só oldalanként
  • 2 csipet bors oldalanként

Mártáshoz:

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 púpozott ek liszt
  • 5 ek étolaj
  • 3 dl víz
  • fél tyúkhúsleves kocka
  • 2 dl tej
  • 1 mk só
  • fél mk bors
  • 1 mk vegeta

Elkészítése:

A csirkemellet megmosom, megtisztítom, papírtörlőn leitatom róla a vizet. Hosszában és keresztben is elvágom, a darabok mindkét oldalát sózom, borsozom.

Egy serpenyőben felhevítem az olajat, azon a húsok mindkét oldalát fehéredésig pirítom. Egy papírtörlővel borított tányérra szedem és félreteszem.

Egy másik, magasabb falú serpenyőben szintén felhevítem az olajat (közepes láng felett), ráteszem a lisztet, fokhagymanyomóval rátöröm a fokhagymát, majd viszonylag gyors, állandó kavarás mellett aranybarna rántást készítek.

3 dl vízben feloldom a fél húsleveskockát, amit a rántásra öntök. Habverővel alaposan elkeverem. Ráöntöm a tejet, azzal is hasonlóképp járok el. Csomómentes, sűrű szószt kapok. Meghintem sóval, borssal, vegetával, megvárom, míg felforr.

Akkor a csirkemelldarabokat a mártásba helyezem. Egyet így is forralok az ételen, majd elzárom alatta a lángot.

Párolt rizzsel tálalom.